De Himrik

Wampex

Uitslag 28 december 2016 klik hier

Verslag 24e WAMPEX HEMRIK 28 december 2016

 

Op woensdag 28 december werd voor de 24e keer een WAMPEX in Hemrik georganiseerd.

31 ploegen hadden hiervoor ingeschreven. 1 ploeg moest i.v.m. ziekte afhaken. Om 18.00 uur ging de eerste ploeg van start. De laatste ploeg was om 21.58 uur aan de beurt. Deze keer werd er niet gestart vanuit de Bining in Hemrik, maar vanuit Makkinga. De ploegen werden met busjes en auto’s van Hemrik naar Makkinga gereden via een strakke “dienstregeling”. De eerste 2 ploegen gingen voortvarend van start. Ze waren al snel bij de 1e controle post. In het eerste deel van de route kwam men weinig problemen tegen. Wel veroorzaakte de mist wat overlast voor de groepen. In de spiegelroute waren de spiegels beslagen/vochtig door de mist en daardoor moeilijk te zien. Een groep jonge deelnemers die voor de eerste keer een WAMPEX liep was al snel het spoor bijster. De mobiele posten hadden de knapen al snel gevonden in weer in de juiste richting gestuurd. Daarna ging het alleen maar beter met deze groep. Ze hebben hem zonder noemenswaardige problemen uitgelopen. Top hoor. Een aantal deelnemers ging bij post 8 te water. Ze werden snel opgehaald en naar de Bining gebracht. Na een warme douche en droge kleding werden deze deelnemers weer in de route gebracht en konden ze weer verder lopen. Een van de in de Bining aanwezige EHBO-ers is naar een post gebracht om daar blaren te kunnen verzorgen. Wat een service. Eén groep was dusdanig ver van de route afgeweken dat ze hebben besloten om te stoppen. Ze zijn door een mobiele post opgehaald en naar de Bining gebracht. Een aantal ploegen heeft aan het eind van de route van de organisatie een kortere route aangeboden gekregen. Daar hebben ze dankbaar gebruik van gemaakt. Titelverdediger van vorig jaar “De Roedel” krijgt helaas de wisseltrofee niet weer mee naar huis. Ze werden dit jaar 8e.

“Waskemeer en omkriten” was niet uit de Bining weg te slaan. Ze hebben net zo lang gewacht tot de uitslag bekend was. Een beetje aangedaan hoorden ze dat ze (officieus) de winnaar waren.  Deze ploeg ging er dit jaar inderdaad met de wisseltrofee vandoor. Gefeliciteerd Waskemeer en omkriten. Woensdag 18 januari mogen jullie de wisseltrofee voor een jaartje meenemen naar Waskemeer.

 

We kijken terug op een fantastische WAMPEX.

151 deelnemers en ruim 40 vrijwilligers hebben hun bijdrage geleverd. Allemaal heel hartelijk bedankt en tot volgend jaar.

 

 

Sjoukje van der Ley-Douma

Secretariaat Wampex Hemrik.

info@wampexhemrik.nl

Verslag evaluatie Wampex met de vrijwilligers en de deelnemers op 13 januari 2016.

Er waren 14 deelnemers en 2 vrijwilligers aanwezig.

  • De route wordt helemaal doorgenomen. Op plaatsen waar we moeilijkheden verwachten kwamen ze niet, op andere plekken wel. Er zaten weinig pijnpunten in de route. We hadden dit jaar 9 zwemmers.

  • Een van de deelnemers vond er wat weinig vragen inzitten. Froukje legt dit uit: Froukje is ieder jaar uren kwijt aan het maken en bedenken van vragen. Vervolgens gaan de deelnemers onderweg “googelen” en weten ze altijd direct het antwoord op de vraag. Erg frustrerend als je er zoveel uren in hebt zitten. Daarom is dit jaar gekozen voor letters. Nu moesten de deelnemers alle letters zoeken om tot een woord te komen. Ook hier bleek google een uitkomst. Veel ploegen hebben het woord via google weten te traceren. Froukje heeft inmiddels een alternatief voor volgend jaar en we wachten in spanning af.

  • De wachttijden bij de oversteken: Een van de deelnemers vond het lastig om steeds te moeten wachten bij een oversteek. Dit kost hun tijd. Dat is inderdaad zo. Niet iedereen durft snel over te steken en dan moet er gewacht worden. Na een kleine discussie is de conclusie duidelijk: Dit hoort gewoon bij WAMPEX Hemrik. Het is niet anders. Het is erg gemoedelijk en dat willen we graag zo houden. Iedereen kan zich daar wel in vinden.

  • Het klimnet was een groot succes. Wij hadden echter wat te weinig tijd bij het opbouwen. De sponsoring door heel veel bedrijven wordt nog even genoemd. Hier zijn we ontzettend blij mee. We hadden niet verwacht dat we zoveel (38 !!!) sponsoren zouden krijgen. Complimenten voor de bedenker: Wietze. Uiteraard ook voor iedereen binnen onze organisatie die hiermee “de boer op” is gegaan. Het klimnet wordt dit jaar ook bij Kleintje Wampex ingezet. Alleen wel op een andere manier. Leuk om even uit te proberen.

  • Een van de deelnemers vond het leuk dat we een paar jaar geleden in Nij Beets waren gestart. Durk legt uit waarom we dat (nog) niet weer hebben gedaan. Het is voor de starter erg vervelend alleen “in den vreemde” te zitten. Deze extra locatie brengt voor de organisatie hoge kosten met zich mee. Wij moesten toen het dorpshuis in Nij Beets afhuren. Het afnemen van consumpties was verplicht. Men wil er daar uiteraard ook wat aan verdienen. Er moeten busjes met chauffeurs ingezet worden. Bij terugkomst in de Bining moet er ook weer snert etc. klaar staan. Al met al een grote kostenpost. Dan zou je meer ploegen toe moeten laten. Wij hebben de laatste jaren rond de 35 ploegen. Dit is prima te “behappen”. Veel meer moet het niet worden. Al zullen we een 36e ploeg niet weigeren.

  • De deelnemers willen graag het “fotomoment” terug. Dit is een leuk aandenken en wordt gemist door de ploegen. Wij vinden dat ook erg leuk maar we missen dan wel een groot deel van de avond één van onze vrijwilligers. Dat kan lastig zijn.

Voor het eerst dit jaar hebben we een wisseltrofee ingesteld. De Roedel heeft de eer deze als eerste in ontvangst te mogen nemen. Sjoukje houdt een “speech” en Rudy heeft de eer de trofee uit te reiken.

De Roedel was bijna voltallig aanwezig. Fokke kon er niet bij zijn.

Conclusie van deze evaluatie:

  • Een zeer geslaagde (en relatief makkelijke) WAMPEX

  • Volgend jaar wat meer opdrachten

  • Klimnet een groot succes

  • Volgend jaar mag hij best wat “zwaarder”

Hulde aan alle vrijwilligers die de hele nacht in touw zijn. Ook zijn ze altijd bereid om nog even een touw op te spannen voor een betere oversteek of anderszins bij te springen. Zij nemen de organisatie deze nacht veel werk uit handen en daar zijn we ONTZETTEND BLIJ MEE.

Wij gaan weer aan de slag met jullie bevindingen en vanaf september gaan we weer bezig met de voorbereidingen. De WAMPEX van 2016 zal zijn op woensdag 28 december.

Iedereen wordt bedankt voor zijn/haar aanwezigheid.

Secretaris WAMPEX Hemrik

Sjoukje van der Ley

16-01-2016

Meer informatie: www.wampexhemrik.nl