Speelbos Sparjebird

De vernieuwde Blokhut Sparjebird, een plek vol herinneringen!

Een heerlijke plek op een unieke locatie, dat is Speelbos Sparjebird in Hemrik. Velen kennen de Blokhut nog van vroeger, van zomerkampen, het iepenloftspul, het oude fort of van de hardloopgroep. De Blokhut ligt in de bossen van Hemrik en is vooral heerlijk ver weg van het dagelijkse leven en de daarbij horende hectiek. Het is een unieke plek vol herinneringen!

Eind 2016 hebben wij (Marwin Coehoorn en Marcel Annema) als nieuwe eigenaren de Blokhut overgenomen van Staatsbosbeheer. Sinds begin 2017 is er hard gewerkt in en rondom de Blokhut, wat heeft geresulteerd in een volledig verbouwde en vernieuwde Blokhut. Hier zijn wij erg trots op en wij hopen u binnenkort ook te mogen begroeten. Met respect voor vroeger en oog voor het heden is bijna alles stijlvol vernieuwd. De houten betimmering zorgt voor precies de goede sfeer en het meubilair is industrieel retro. De houten banken zijn op maat gemaakt, naar voorbeeld van de banken die er jaren geleden stonden. Dit alles zorgt voor warmte, sfeer en gezelligheid, zowel binnen als ook buiten.

Daarnaast is er een nieuw zonneterras aangelegd, waar je heerlijk genieten van een goede kop koffie, thee of (warme) chocomelk met slagroom. Of je kunt heerlijk nippend in de zon genieten met een glaasje wijn, frisje of een goed glas bier. Voor de kinderen is er natuurlijk heerlijke limonade te krijgen en uiteraard volop keuze in ijsjes. Ook kun je terecht voor een (borrel)hapje, een heerlijke lunch, een lekkere snack met knapperige frietjes, belegde broodje en andere versnaperingen.

Er is veel mogelijk bij de Blokhut; van trouwfeesten tot aan schoolreisjes. Van familiefeesten tot aan BBQ-avonden…en alles wat daar tussen zit. Een plek om heerlijk vuurtje te stoken, brood of marshmallows te bakken boven het kampvuur, om ontdekkingen te doen en te genieten van een boswandeling. Ook kun je er lekker hardlopen en ijsjes te eten. Daarnaast zijn we samen met Staatsbosbeheer bezig om nieuwe speeltoestellen in Speelbos Sparjebird te krijgen, onlangs is er een nieuwe kabelbaan geplaatst en hopelijk komen er daarna nog een aantal andere leuke speelgelegenheden bij.

 

Speelbos Sparjebird & De BlokhutBlokhut Sparjebird
Sparjeburd 4
8409 CK Hemrik
Tel: 0516 211020
Mail: blokhut@sparjebird.nl
Website: www.sparjebird.nl

 

Lees het artikel in de LC.